Halı deseniyle dikkat çeken ve bahçeleri kaplayan Acem Halısı çiçeğinin, aslında önemli bir görevi var. Güzel kokusu ve bahçelere zarafet kazandıran Acem Halısı, yıl kenarlarında bile yetişebiliyor. Ekimi kolay olan bu çiçek kısa sürede sarmaşık gibi çoğalıyor.
Toprağı tuttuğu için erozyonu önleyen Acem Halısı, toprağı besler ve korur. Buz çiçeğigiller ailesine ait olan bu bitkinin ana vatanı Güney Afrika olarak biliniyor. Fakat Türkiye sınırları içerisinde de oldukça sık rastlanmakta. İklim şartlarında uyan Acem halısı, adını Osmanlı döneminden almıştır.
ÇETİN HAVA ŞARTLARINA DAYANIKLI
Kurak ve verimli topraklarda hızla gelişen Acem halısı, çetin hava şartlarına dayanıklı bitkiler arasındadır. Her mevsim çiçek açar, İlkbahar aylarında gelişim gösterir. Özellikle güneş gördüğü zamanlarda gelişimini de hızlandırır.
YOL KENARLARINDA YETİŞİYOR
Pembe, eflatun ya da mor renklerde açan Acem Halısı, hızlı bir şekilde bahçeyi ele geçirir. 30 santimetreye kadar boy atan Acem Halısı, yol kenarları ve bahçe kenarlarında yetişir. Bakımı oldukça kolaydır. Bundan dolayı bahçelerde sıklıklar tercih edile bitki türlerinden biridir. Yaz mevsimlerinde sulaması haftada 2 kere yapraklarına su püskürtülerek yapılır. Kışın ise hafifçe ıslatmak yeterli olabiliyor.
ADINI FARSLARDAN ALMIŞTIR
Saksıda yetiştirmek isteyenler ise büyük saksıları tercih etmelidir. Adını ise Fars’tan Osmanlı topraklarına getirilen örtü ve halılardan alıyor. Bilimsel adı ise Drosanthemum Floribundum’dur.
Bu habere emoji ile tepki ver
Haber Kaynak : SOZCU.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
11 Mayıs 2025SPOR
11 Mayıs 2025GÜNDEM
11 Mayıs 2025SPOR
11 Mayıs 2025SPOR
11 Mayıs 2025GÜNDEM
11 Mayıs 2025GÜNDEM
11 Mayıs 2025